banner
Terug naar het overzicht

Cavent

“Het leuke is dat ik heel veel dingen vanuit Pluriform Zorg ook herken in de werkwijze en aanpak van CareRatio”

Nicole Koehorst

CareRatio implementeert ECD Pluriform Zorg bij Cavent

Bij CareRatio zijn we fan van het gebruiksvriendelijke ECD Pluriform Zorg. Het helpt onze klanten namelijk echt om hun werk beter te doen. Maar ervaren zij dat ook zo? We gingen in gesprek met Nicole Koehorst, Coördinator Kwaliteit en Processen bij zorgorganisatie Cavent.

Van PlanCare naar Pluriform Zorg

Cavent werkte voorheen met het elektronische cliëntendossier PlanCare. Toen werd aangekondigd dat dit werd overgenomen door Tenzinger, en er een vervanger zou komen voor PlanCare, was dit voor Cavent aanleiding om ook eens verder te gaan kijken op de markt. Want wat is er allemaal nog meer en voldeed het ECD nog wel aan de wensen?

De keuze voor Pluriform Zorg
Na demo’s van diverse ECD-leveranciers, wist Adapcare de meeste wensen en eisen af te vinken. Nicole: “We hebben meerdere ECD-leveranciers benaderd en een lijst opgesteld met wensen en eisen die we terug wilden zien. Zo hanteren wij binnen Cavent de methodische werkwijze, gebaseerd op de PDCA-cyclus. Plan-Do-Check-Act. Voor ons is het heel erg belangrijk dat dit duidelijk terugkomt binnen het ECD. Pluriform Zorg, het ECD van Adapcare sloot daar het beste bij aan. Het ECD was daarnaast ook heel gebruiksvriendelijk, makkelijk in te richten volgens onze wensen en we vonden Adapcare vooruitstrevend in het omarmen van nieuwe ontwikkelingen. Genoeg redenen dus om voor Pluriform Zorg te kiezen. Adapcare heeft ons vervolgens gekoppeld aan CareRatio als onze implementatiepartner.”

Processen implementeren in het ECD en gebruikers trainen

“Ook met CareRatio hebben we meerdere gesprekken gevoerd over waar we bij Cavent vandaan komen, waar we naartoe willen en hoe het ECD ons hierin moet gaan ondersteunen”, vertelt Nicole over de start van het implementatieproces. “Omdat wij het al gewend waren om veel zelf te doen qua beheer, hebben we hier ook tijdens het implementatieproces aan vastgehouden. We hadden al een redelijk uitgekristalliseerde set van processen, inclusief duidelijke procesbeschrijvingen. Hierdoor was het zaak om die processen een plek te geven in het nieuwe ECD. En daar ondersteunt CareRatio ons bij. Zij hebben een voorstelinrichting gedaan passend bij onze processen en wensen en die gepresenteerd aan de stuurgroep, waar ik ook onderdeel van ben. Wij hebben dat voorstel vervolgens gefinetuned met onze kennis over de organisatie en getoetst bij de projectgroep. Hier zijn allerlei disciplines vanaf de werkvloer bij aangesloten. Zij gaan immers werken met het ECD, dus we vinden het ook heel belangrijk dat zij blij zijn met de nieuwe oplossing. Die manier van werken hebben ik en collega’s als heel prettig ervaren. We zitten nu aan het einde van de pilotfase en er staat gewoon een hele stabiele basis. Tot nu toe zijn de reacties erg positief. Er is al over veel nagedacht en doorontwikkeld en alles wat nog niet opgelost is, daar zijn we samen mee bezig. We doen het echt met elkaar. De volgende stap is het trainen van alle gebruikers.”

Zorg voor gezonde processen

CareRatio staat voor ‘zorg voor gezonde processen’. Nicole, wat merk jij daarvan gedurende de samenwerking? Nicole: “Het leuke is dat ik heel veel dingen vanuit Pluriform Zorg ook herken in de werkwijze en aanpak van CareRatio. Voorbeelden daarvan zijn: gebruiksvriendelijk, procesgestuurd, toekomstgericht, makkelijk bereikbaar en toegankelijk. Als je dit vertaalt naar de praktijk, vind ik CareRatio een partij die met je meedenkt. Ze nemen niet klakkeloos processen over van de organisatie. Ze kijken eerst of het huidige proces ook slimmer, makkelijker of sneller kan met de hulp van Pluriform Zorg. En gaan eerst het gesprek hierover aan, voordat ze beginnen met de implementatie. Ook zie je in alles wat ze doen dat hun kennis over de mogelijkheden van Pluriform Zorg, de caresector en bedrijfskunde heel groot is. Hierdoor hebben ze snel door hoe iets bij ons werkt en kunnen ze gericht oplossingen aandragen. CareRatio helpt ons dus zeker bij het slimmer -en dus gezonder- neerzetten van onze processen!”

Wil jij jouw zorginstelling verder professionaliseren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze consultants ondersteunen je graag bij het optimaal inzetten en benutten van de mogelijkheden van het ECD Pluriform Zorg. Van implementatie tot functioneel applicatiebeheer én zorgadministratie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende demo aan.

Andere klantcases

Zorggroep Sirjon
Stichting Fonteynenburg
Zorggroep Apeldoorn en omstreken