banner

INTERVIEW

alt

Geerts ambitie: De kloof tussen de zorgprofessional en de software die ze gebruiken verkleinen

Implementatie Consultant ECD Geert van Eeuwijk over 5 jaar werken bij CareRatio

2023. Het jaar waarin CareRatio 5 jaar bestaat. Maar ook het jaar waarin het allereerste CareRatio jubileum-speldje werd uitgedeeld. Aan de eerste medewerker die destijds door Algemeen Directeur Gerhart van Dorp werd aangenomen. Implementatie Consultant ECD Geert van Eeuwijk. Een mooi moment dus om samen met Geert terug te blikken op zijn vijf jaar bij CareRatio.

Want hoe heeft hij deze vijf jaar beleefd? Welk groeipad heeft hij doorlopen en wat waren zijn hoogtepunten? Maar we kijken ook samen vooruit. Naar het carrièrepad dat Geert de komende jaren voor zich ziet.

Even voorstellen: Implementatie Consultant ECD Geert van Eeuwijk

Geert woont samen met zijn vrouw Leonie en pasgeboren zoontje Juda in Ede | Is graag met muziek bezig. En dan vooral op zijn klassieke piano | Kijkt én beoefent graag sport: van de jaarlijkse Strong Viking Run met zijn CareRatio collega’s tot fitness en voetbal | Politiek is een uit de hand gelopen hobby: als perfectionist wil hij alles volgen en uitpluizen. Van podcasts tot boeken en de politieke debatten op tv.

Van een kop koffie drinken met Gerhart tot de eerste consultant van CareRatio

Toen Geert in juni 2018 zijn diploma Social Work haalde aan de Hogeschool in Ede wist hij nog niet precies wat hij wilde doen: “Ik had wel affiniteit met de zorg, maar miste de motivatie om zelf zorg te gaan verlenen. En dus schreef ik mij in bij de KVK als Zelfstandig Consultant in de zorgsector. Ook voerde ik veel gesprekken met ondernemers en managers in de zorg. De adviesklussen op het gebied van zorgsoftware, bleken het startpunt voor mijn affiniteit met het technische, softwarematige aspect van de zorg. Dus toen ik op LinkedIn een bericht voorbij zag komen dat Gerhart een bedrijf was gestart op het snijvlak van ICT en zorg, was mijn interesse gewekt.”

In de zomer van 2018 planden Gerhart en Geert een gesprek in om onder het genot van een kop koffie eens kennis te maken met elkaar. “Dat had eigenlijk niets met solliciteren te maken. Ik was vooral benieuwd naar zijn kijk op de Zorg- en ICT-markt”, licht Geert toe. “Maar dat gesprek maakte mij zo enthousiast dat ik Gerhart gevraagd heb of ik niet bij hem in dienst kon komen. En ondanks dat dit niet de insteek was van het gesprek, vonden we elkaar wel op het gebied van motivatie: de kloof tussen de zorgprofessional en de software die ze gebruiken verkleinen.”

“Mijn motivatie om bij CareRatio te werken? De kloof tussen de zorgprofessional en de software die ze gebruiken verkleinen.”

Van Digicoach tot Implementatie Consultant ECD

En zo begon Geert in september 2018 bij CareRatio. “Ik ben begonnen als Digicoach. En gaf zorgprofessionals trainingen over het gebruik van Pluriform Zorg, door ze mee te nemen in het gebruik van het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Daarna heb ik ervaring opgedaan als functioneel applicatiebeheerder van Pluriform Zorg, zodat ik zorgorganisaties ook op dat gebied kon ondersteunen. Met als doel: zorgen dat het ECD goed draait, de werkvloer voldoende ondersteund wordt én het toekomstbestendig blijft. Zodat de gebruikers er fijn mee kunnen werken”, vertelt hij. “Als Functioneel Beheerder zoek je continu de aansluiting met de werkvloer en het ECD.”

De werkweek van een Implementatie Consultant ECD

Wat Geert nu dan doet? “Als Implementatie Consultant ECD begeleid en ondersteun ik zorgorganisaties bij het implementeren en beheren van het ECD Pluriform Zorg. En dat kan vanuit verschillende rollen. Als consultant of adviseur Pluriform Zorg, maar ook door het ontwikkelen van scholingsmateriaal of het schrijven van adviesrapporten. Maar gemiddeld gezien ondersteun ik ongeveer vier tot vijf zorgorganisaties tegelijkertijd,” legt Geert uit.

Hij vervolgt: “De ene keer ben ik fysiek aanwezig op locatie van de klant bij een doorontwikkeling, bijvoorbeeld om het ECD toekomstbestendiger te maken. Bij een andere klant ben ik meer een digitale vraagbaak, omdat ik de helpdesk beman. En bij weer een andere klant leid ik de interne functioneel beheerders op, zodat zij het werk in de toekomst zelf kunnen doen. Mijn werk is dus heel divers. In vorm, type ondersteuning, hulpvragen en organisaties. Je moet dus wel flexibel zijn als je dit werk doet. Snel kunnen schakelen en goed je grenzen aan kunnen geven.”

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal

Als we vooruitkijken naar de ambities van Geert, dan wil hij vooral doen wat hij écht leuk vindt: “Ik vind het goed en leuk om na te denken over mijn ambities. Daar heb ik ook regelmatig gesprekken over met Operationeel Directeur Victor Blankespoor. We bespreken dan welke vervolgstappen we met elkaar kunnen maken”, vertelt Geert.

“Samen kijken we wat bij mij past en waar ik energie van krijg. Voor nu krijg ik vooral veel energie van het geven van trainingen. Anderen meenemen in de kennis die ik heb en het inwerken van collega’s en functioneel beheerders. Dus dat is dan ook waar ik mij de komende tijd op blijf focussen. Maar daarnaast vind ik het takenpakket van een accountmanager of operationeel directeur ook interessant. Omdat het iets meer op de managementkant is gericht. Het is fijn om daar met je werkgever over te kunnen praten. En dat ze met je meedenken hoe we gezamenlijk deze doelen kunnen verwezenlijken.”

Geerts hoogtepunten van vijf jaar CareRatio

Als laatste blikken we samen met Geert terug op zijn hoogtepunten van vijf jaar CareRatio. Hij benoemt er vijf:

  • Het geven van trainingen. Waarin ik mijn overtuiging en enthousiasme over heb mogen brengen aan eindgebruikers van Pluriform Zorg.
  • Mijn CareRatio collega’s en de teamuitjes die we hebben georganiseerd. En dan springt de Strong Viking Run er wel echt uit, omdat je daar het samenwerken en teambuilding ook een fysieke uiting geeft. Je werkt samen aan een doel en daar geniet ik echt van.
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid. De vrijheid om te werken waar ik wil en mijn eigen uren in te delen met klanten. Maar dat ik tegelijkertijd ook de verantwoordelijkheid krijgt om hierin te experimenteren. Om te ontdekken wat voor mij persoonlijk goed werkt. Zolang ik maar zorgvuldig met mijn uren omga en het klantcontact goed houdt.
  • Mijn eerste klus bij een ouderenzorgorganisatie. Ik was net afgestudeerd en moest mijn kennis -die ik zelf net had opgedaan- overdragen aan de zorgprofessionals daar. Ik voelde eerst best veel weerstand. Waarom deze verandering? Waarom moet het zo ingewikkeld en uitgebreid? Maar het is mij uiteindelijk wel gelukt om die weerstand om te draaien naar een stukje betrokkenheid en enthousiasme voor Pluriform Zorg. Daar ben ik trots op.
  • De organisatieontwikkeling. Waar ik vijf jaar geleden begon op de zolderkamer van Gerhart, zonder personeelshandboek of urenregistratiesysteem, heb ik de organisatie de afgelopen vijf jaar zien ontwikkelen naar een professionele werkomgeving. Met een kantoor dat van alle gemakken is voorzien. En volop aandacht voor collega’s, zodat we de handvatten krijgen om als beste te functioneren en nieuwe dingen te ontdekken. Trots dat ik onderdeel mocht zijn van dit ‘hoogteproces’.

 

Benieuwd hoe wij jouw zorginstelling kunnen ondersteunen bij het optimaal implementeren en beheren van Pluriform Zorg? We vertellen je op onze website alles over onze werkwijze. Van de implementatie tot het beheer en het overnemen van de zorgadministratie. Net als Geert organisaties helpen bij het (nog) gezonder maken van hun zorgprocessen? Bekijk onze werken-bij-pagina en plan een kennismakingsgesprek in.