banner

NIEUWS

alt

Een succesvolle implementatie van Pluriform Zorg begint bij testen

Starten met Pluriform Zorg? Als je het ons vraagt is dat zeker een goed idee! Maar de overstap naar Pluriform Zorg is meer dan alleen een verandering van ECD. Ook de manier van werken binnen jouw zorgorganisatie verandert.

Daarom staan onze consultants voor je klaar in elke stap van het proces: van de voorbereiding, inrichting tot het testen, opleiden en de beheerfase daarna.

Geen stress tijdens de livegang van Pluriform Zorg? Dan is testen of alles daadwerkelijk aansluit bij de processen van jouw zorginstelling van cruciaal belang. Wij beschikken over standaard test casuïstiek. Natuurlijk testen we ook de geconverteerde data; is alle data juist geconverteerd én zijn alle velden meegenomen?

Testcoördinator Ben Bemelmans: “Het ECD kan technisch prima ingericht zijn en medewerkers kunnen trainingen hebben gehad, maar als je niet hebt getest of de inrichting aansluit bij de werkprocessen van de organisatie, kan er bij het in gebruik nemen toch heel veel niet blijken te kloppen. Daarom ondersteunen we zorgmedewerkers tijdens het project uitgebreid bij het testen van de hele keten: van de aanmelding van de nieuwe cliënt tot deze weer uit zorg gaat.”

Hij vervolgt: “Testen zorgt ervoor dat je weet wat de kwaliteit is van de implementatie, en welke risico’s er zijn bij het in gebruik nemen. Maar het zorgt er ook voor dat je vertrouwen opbouwt in de nieuwe applicatie: je weet immers wat er goed gaat, en wat nog niet.”

Wat zijn rol is tijdens het testen?
“Als testcoördinator ben ik al vroeg in het project betrokken om de organisatie te helpen bij het op touw zetten van (gebruikers)testen. Welke scenario’s wil je testen, wie pakt bevindingen op, welke verwachtingen en eisen zijn er voor het nieuwe ECD, wanneer is het project succesvol, etc.?

Vervolgens werken we dat uit tot verschillende soorten testen en zorg ik ook voor de juiste rapportages. Met deze rapportages geef ik een advies aan de projectleider over de kwaliteit van de inrichting en conversie.”

Wil jij ook verzekerd zijn van een succesvolle implementatie van Pluriform Zorg? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
📞 033 202 2774
📧 info@careratio.nl