banner

INTERVIEW

alt

CareRatio en Adapcare zorgen samen voor gezonde processen bij zorgorganisaties

CareRatio is een preferred partner van Adapcare op het gebied van implementaties en functioneel applicatiebeheer. Met onze gezamenlijke passie voor de zorg, 100+ specialisten én het gebruiksvriendelijke ECD Pluriform Zorg ondersteunen wij zorgorganisaties bij het optimaal en duurzaam inrichten van hun zorgprocessen. Zo zorgen we dat jouw organisatie klaar is voor de uitdagingen van vandaag én die van morgen. Zorg voor gezonde processen noemen we dat.

Maar wat houdt dit partnership tussen CareRatio en Adapcare precies in? Kort gezegd: Adapcare is de softwareleverancier van het ECD Pluriform Zorg en App Anne. En verzorgt daarnaast implementaties en diverse dienstverlening om zorgorganisaties te ontzorgen. CareRatio vult deze dienstverlening aan door ook volledige implementaties te verzorgen en te ondersteunen in de beheerfase. Op die manier kunnen zorgorganisaties Pluriform Zorg optimaal blijven gebruiken. Maar er is natuurlijk veel meer te vertellen over het partnership. Daarom gingen we in gesprek met Leon van Uffelen (Commercieel Manager @ Adapcare) en Victor Blankespoor (Operationeel Directeur @ CareRatio).

Leon van Uffelen
Commercieel Manager
Verantwoordelijk voor de implementaties en Customer Care van Adapcare.

“De software die Adapcare ontwikkelt, helpt zorgorganisaties al meer dan 15 jaar om hun werk goed te kunnen doen. Het ECD Pluriform Zorg is eenvoudig in het dagelijks gebruik.”

Victor Blankespoor
Operationeel directeur
Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team en het bedrijf.

“Als fan van het ECD Pluriform Zorg ondersteunt CareRatio zorgorganisaties bij het optimaal inrichten en beheren van hun zorgprocessen. CareRatio levert tevens met ECD Direct een kant en klaar ECD voor middelgrote en kleine zorgorganisaties. Al meer dan 5 jaar.”

De samenwerking

Adapcare werkt vanuit Ede elke dag aan een nieuwe generatie ECD. Een applicatie die het sociaal netwerk van de cliënt verbindt met het multidisciplinaire netwerk van de zorgorganisatie. “Dat doen we met de modernste technologieën voor smartphone, tablet en desktop. En in nauwe samenwerking met onze partners en klanten. Het ECD, Pluriform Zorg, wordt namelijk ontwikkeld voor en door zorgprofessionals”, vertelt Leon.

Leon: “CareRatio is één van onze preferred partners met wie wij nauw samenwerken. Waar wij ons bezighouden met de techniek -en het ontwikkelen van de software-, implementaties en diverse dienstverlening focust CareRatio zich op het implementeren en beheren van het ECD.”

“Wat ik vooral sterk vind, is dat CareRatio -omdat zij een andere rol hebben- een ander type vragen stelt aan de klant om de zorgprocessen in kaart te brengen dan een ECD-leverancier kan doen. Dan pas kijken ze hoe de software de zorgprofessional kan ondersteunen in het makkelijker, slimmer en leuker maken van hun werk.” Maar ook na de implementatie blijft CareRatio in beeld bij de klant. “Zij ondersteunen klanten ook bij het functioneel beheer van Pluriform Zorg. De vraagstukken die dan aan bod komen, helpen ons ook weer om de software nog beter te maken”, vervolgt Leon.

De toegevoegde waarde van een implementatiepartner

Goede software is één. Maar het goed gebruiken is een tweede. En daar komt volgens Leon en Victor dan ook de toegevoegde waarde van dit partnership om de hoek kijken. “Door ons partnership hebben we op verschillende plekken en niveaus in de zorg ogen en oren. Zo weten we beter wat er in de markt speelt en kunnen we daar samen op anticiperen.
Adapcare weet wat de software kan, wij weten hoe het wordt gebruikt bij de klant. Deze inzichten kunnen we ook weer meenemen bij nieuwe implementaties”, vertelt Victor.

Pluriform Zorg: voor en door zorgprofessionals

“Adapcare organiseert daarom ook meerdere keren per jaar partner- en innovatiedagen om vanuit de markt te horen wat er nodig is. Wij kunnen niet bedenken wat zorgorganisaties nodig hebben. Dat moet echt vanuit de zorg komen. Vervolgens moeten wij de inhoud snappen en de juiste vragen stellen”, vervolgt Victor. “Doordat we zoveel verschillende klanten ondersteunen, weten we op detailniveau wat er speelt in de markt. Hierdoor kunnen we ook collega’s uit verschillende organisaties aan elkaar koppelen, zodat zij kunnen sparren over specifieke thema’s, als we weten dat zij met hetzelfde complexe vraagstuk te maken hebben.”

Uitbreiding van capaciteit

Een andere toegevoegde waarde van het partnership tussen Adapcare en CareRatio is volgens Victor de uitbreiding van capaciteit. “De zorg kent vele uitdagingen op dit moment. Van het tekort aan personeel tot de hoge werkdruk en administratieve lasten tot de stijgende zorgkosten. Met Pluriform Zorg willen wij een stukje van die hoge administratieve lasten wegnemen en werkplezier teruggeven.”

Victor vervolgt: “Dankzij ons partnership werken we dagelijks met meer dan 100 Pluriform Zorg-specialisten aan het leuker en makkelijker maken van het werk van de zorgprofessional. Hoe breder het netwerk van Pluriform Zorg is, hoe beter én sneller de klant geholpen is. En des te meer tevreden klanten, des te minder stress op de werkvloer en des te beter de zorgprocessen. Wat uiteindelijk resulteert in lagere zorgkosten.”

Slim samenwerken is onze visie

De gemene deler tussen CareRatio en Adapcare? Gebruikmaken van elkaars kennis en expertise om zo het werk van de zorgprofessional leuker en makkelijker maken. “En die kennis blijven we ook continu met elkaar delen. Slim samenwerken noemen we dat”, licht Leon toe.

Hij besluit: “We hebben eigenlijk dagelijks contact. Over klanten, om de stand van zaken van implementatieprojecten te bespreken, tijdens vragenuurtjes over specifieke thema’s en om vooruit te kijken naar de toekomst. Vaak telefonisch en digitaal. Maar ook tijdens partner- en innovatiedagen of kennissessies op kantoor.”

Ben je benieuwd wat Pluriform Zorg voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Victor en Leon vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een demo. Neem contact met ons op en we plannen snel iets in.