banner

NIEUWS

alt

Shared Service Center: periodiek trainen van (nieuwe) medewerkers

De snelheid waarmee de veranderingen in de zorg én de innovaties in jouw ECD evolueren gaat in een steeds hoger tempo. Hoe zorg je er als zorgorganisatie voor dat je bijblijft? De consultants van CareRatio zijn fan van Pluriform Zorg én weten door hun kennis van het ECD de zorg elke dag een beetje beter te maken. Wij kunnen jouw zorginstelling op verschillende manieren structureel ondersteunen bij het beheren van Pluriform Zorg.

Zo geven Anika van Gessel en Amber Otten regelmatig trainingen aan (nieuwe) medewerkers van zorginstellingen.

Thema’s waarbij wij jou kunnen helpen?

  • Inwerken van nieuwe zorgprofessionals, zodat zij vanaf dag 1 het ECD goed gebruiken.
  • Opfristrainingen, zodat medewerkers het ECD zo efficiënt mogelijk blijven gebruiken én op de hoogte zijn van nieuwe releases.
  • Quick Reference Cards, waarin exact wordt uitgelegd hoe bepaalde processen in het ECD werken.
  • Video’s waarin nieuwe updates van het ECD worden uitgelegd, toegespitst op jouw organisatie, zodat je in één keer een grote groep mensen binnen de organisatie bereikt.
  • Maar ook actuele thema’s die er spelen binnen jouw organisatie, kunnen we vatten in een opleiding.

 

Waarom periodiek trainen van personeel volgens Amber en Anika zo belangrijk is?

Anika van Gessel: “Periodiek trainen zorgt ervoor dat het gebruik van het ECD in je DNA komt te zitten. Het maakt je werk makkelijker én leuker, omdat je het ECD op de juiste manier -en volgens de laatste updates- gebruikt.”

Amber Otten: “Wanneer zorgpersoneel de ins- en outs van het ECD kent, kunnen zij het optimaal gebruiken én is er meer tijd over om goede zorg te leveren.

Wij zien in de praktijk namelijk nog best vaak dat organisaties het ECD niet gebruiken zoals het zou kunnen, of dat het niet optimaal gebruikt wordt. Dit resulteert bijvoorbeeld in cliëntdossiers die niet volledig zijn ingevuld, ontbrekende registratie van zorg en niet bijgewerkte agenda’s.

Daarnaast zijn er jaarlijks ook twee grote updates in het ECD. Door zorgmedewerkers regelmatig te trainen, blijven zij op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het systeem, zijn ze betrokken én kunnen ze er beter mee werken. Hierdoor wordt het ECD als een hulpmiddel ervaren en niet als een belastend, administratief ‘moetje’.”

Benieuwd hoe wij jouw zorginstelling kunnen ondersteunen bij het optimaal implementeren en beheren van Pluriform Zorg? Neem dan contact met ons op.
033 202 2774
info@careratio.nl