banner
Terug naar het overzicht

Prinsenstichtting

“CareRatio neemt verantwoordelijkheid voor het proces om tot het beste resultaat te komen”

Anke Valent

Implementatie medisch dossier Pluriform Zorg

Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Met ongeveer 1200 medewerkers zorgen zij voor zo’n 1200 cliënten. Daarbij staan de wensen, ambities en mogelijkheden van de cliënt centraal samen kijken naar wat kán. Het doel van Prinsenstichting is het leveren van een hoge kwaliteit van zorg voor een volwaardig leven van haar cliënten.

Al geruime tijd bestond binnen Prinsenstichting de wens om artsen, behandelaren en begeleiders samen te laten werken in één ECD. In het voorjaar van 2018 nam Prinsenstichting contact op met CareRatio met het verzoek hen te ondersteunen bij het in gebruik nemen van het medisch dossier binnen het Pluriform Zorg. Na een korte verkenning heeft CareRatio geholpen bij het opstellen van een plan van aanpak en bijbehorende activiteitenplanning. Samen met een arts, applicatiebeheerder, beleidsadviseur, migratiespecialist en de leverancier heeft CareRatio op verschillende onderdelen ondersteuning geboden. Denk hierbij aan het adviseren bij inrichtingskeuzes, bewaken en signaleren van activiteitenplanning, opstellen van werkinstructies, geven van trainingen en de begeleiding bij de migratie van alle data uit Medicom naar het Pluriform Zorg.

Nu de artsen in hetzelfde ECD werken als de behandelaren en begeleiders is Prinsenstichting nóg beter in staat om multidisciplinair samen te werken. Dit allemaal met één doel: de cliënt helpen het beste uit zichzelf te halen en een eigen leven te leiden, zoals de cliënt dat wil.

Ik heb de samenwerking met CareRatio als zeer positief ervaren. Gerhart is een inhoudelijk zeer deskundige partner, neemt verantwoordelijkheid voor het proces om tot het beste resultaat te komen. Hij communiceert tussentijds helder over de voortgang en de prognose en houdt alle betrokken partijen goed bij elkaar om samen de eindstreep te halen. Gerhart is een ICT inhoudsdeskundige met procesmanagementkwaliteiten en sociale fijngevoeligheid. Een essentiële combinatie voor een zorgorganisatie!

Anke Valent
Manager Behandel en expertisecentrum Zodiak

Andere klantcases

Zorggroep Sirjon
Stichting Fonteynenburg
Cavent