banner
Terug naar het overzicht

Stichting Fonteynenburg

“Toen wij vorig jaar het ECD Pluriform Zorg geïmplementeerd hebben, heeft CareRatio ons -als businesspartner van Adapcare- geholpen bij de implementatie van de zorgkant van het ECD”

Stichting Fonteynenburg

Ondersteuning zorgadministratie zorgt ervoor dat Fonteynenburg het maximale uit Pluriform Zorg haalt

Stichting Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt volwassen mensen met een psychische kwetsbaarheid om zo zelfstandig mogelijk te wonen, leven en werken. Maar hun oude ECD voldeed niet aan de functionaliteiten die nodig zijn voor deze doelgroep. Het ECD was namelijk meer gericht op gehandicaptenzorg en verpleging, terwijl Fonteynenburg een ggz-organisatie is. Dus ging de stichting op zoek naar een nieuw, toekomstbestendig ECD. Via diverse aanbevelingen van hun medewerkers kwamen ze bij Pluriform Zorg terecht. De implementatie werd deels door CareRatio uitgevoerd en ook na livegang bleven we samenwerken om Fonteynenburg tijdelijk te ondersteunen bij de zorgadministratie.

Hoe Fonteynenburg deze samenwerking ervaart? De afdeling zorgadministratie vertelt erover.

Van implementatiepartner naar ondersteuning zorgadministratie

“Toen wij vorig jaar het ECD Pluriform Zorg geïmplementeerd hebben, heeft CareRatio ons -als businesspartner van Adapcare- geholpen bij de implementatie van de zorgkant van het ECD. En Adapcare ondersteunde ons bij de implementatie van de zorgadmin kant. De overstap naar Pluriform Zorg was voor ons meer dan alleen een verandering van ECD. Ook de manier van werken veranderde hierdoor. Om het ECD helemaal onder de knie te krijgen en de zorgadministratieprocessen optimaal in te richten, huren we nu tijdelijk een consultant zorgadministratie in via CareRatio”, vertelt een medewerker van de afdeling zorgadministratie. “Omdat de samenwerking met CareRatio zo goed was bevallen tijdens de implementatie hebben we hen gevraagd om ons wegwijs te maken in Pluriform Zorg.”

CareRatio helpt bij uitdagingen zorgadministratie

“Pluriform Zorg is veel meer gebaseerd op de ggz-branche dan ons oude ECD én er is een koppeling te maken tussen het ECD en het rooster- en hr-pakket. Hierdoor sluit Pluriform Zorg veel beter aan bij onze werkwijze en doelgroep. Om ons wegwijs te maken, komt Chanella, onze consultant zorgadministratie, ons tijdelijk ondersteunen op het gebied van zorgadministratie. Zij heeft veel kennis van zorgprocessen en kent de functionaliteiten van Pluriform Zorg goed. Dat maakt dat ze ons heel veel bij kan brengen”, vertelt de medewerker verder. “Ik werk al 10,5 jaar bij Fonteynenburg en heb in die tijd veel ervaring opgedaan met ons oude ECD. Daar ben je helemaal vertrouwd mee; je weet welke handelingen je waar moet uitvoeren. Maar in Pluriform Zorg ben ik daar nog zoekende in, waardoor ik regelmatig tegen foutmeldingen aanloop tijdens het verwerken van de zorgadministratie. Het is fijn als je dan met Chanella kan overleggen waar die foutmeldingen vandaan komen, hoe ze op te lossen én hoe je ze een volgende keer voorkomt.”

CareRatio doet wat ze zeggen, communiceren snel en zijn vriendelijk en persoonlijk

“Wat ik zo fijn vind aan de samenwerking met CareRatio is dat ze altijd doen wat ze zeggen. Er is helderheid over de ingehuurde diensten, waardoor we weten wat we van elkaar kunnen verwachten”, vertelt de medewerker van de afdeling zorgadministratie. “De communicatie met CareRatio verloopt ook goed. Iedereen is vriendelijk en het contact is persoonlijk en gelijkwaardig. Ook merk je dat er veel zorgkennis aanwezig is bij CareRatio. Zo lopen wij nog weleens tegen de flexibiliteit van de software van Pluriform Zorg aan. En ondanks dat CareRatio daar niets aan kan doen, denken ze wel met ons mee. Ze doen er alles aan om onze processen te optimaliseren, zodat wij fijn kunnen werken.”

Wil jij jouw zorginstelling verder professionaliseren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze consultants ondersteunen je graag bij het optimaal inzetten en benutten van de mogelijkheden van het ECD Pluriform Zorg. Van implementatie tot functioneel applicatiebeheer én zorgadministratie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende demo aan.

Andere klantcases

Zorggroep Sirjon
Cavent
Zorggroep Apeldoorn en omstreken